Over mij

Mijn naam is Robert-Jan Elias. Na mijn universitaire studie Computer Science heb ik meer dan 25 jaar als software engineer gewerkt. Ook heb ik als teamleider bij diverse bedrijven software professionals begeleid naar meer zelfleiderschap. Daarnaast ben ik opgeleid tot coach voor persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling.

Software is vaak heel complex. Daarom vind ik het belangrijk om het ontwikkelproces zo helder en eenvoudig mogelijk te maken. Met duidelijke rollen en verantwoordelijkheden. Door je niet te verliezen in details maar de samenhang van de onderdelen in het oog te houden. Dat geeft niet alleen controle maar ook flexibiliteit. Agile development is wat mij betreft een prima aanpak om dit voor elkaar te krijgen.

Ik vind het belangrijk dat iedere software professional tot zijn recht komt en gezien wordt in zijn (of haar) unieke, eigenzinnige bijdrage. Als de neuzen even niet dezelfde kant opstaan, kan dat juist hele spannende resultaten opleveren. Het mag best even goed knetteren in een team. Dan is het wel belangrijk dat je elkaar de ruimte geeft en naar elkaar luistert.

Ik wil mijn ervaring als software professional combineren met mijn passie om mensen en teams te begeleiden in hun ontwikkeling. Niets is mooier om te zien dan hoe het potentieel van een individu of een team zich vanuit eigen kracht verder ontvouwt. Vaak op een heel verrassende manier.

MijnĀ LinkedIn profiel

Boek een gratis consult